Günümüzde kanatlı üreticileri daha fazla sayıda sendrom, fenomen vb. ile savaşım halindedir. Çok çeşitli faktörlerin devreye girmesiyle anlaşılması daha zor, daha karmaşık, çözümü zor sağlık sorunları ortaya çıkmaktadır.Hayvanların genetik potansiyellerinde büyük değişiklikler ve ilerlemeler olmaktadır.Genetik ilerleme, daha yoğun yetiştiricilik, kirlenen çevre ile birlikte fakültatif patojenler,fırsatçı patojenler, mikotoksinler artmaktadır. Bu durum yumurtacı tavuklarda ürün kalitesinde bozulmalara sebep olmaktadır.
Yumurta kalitesi yumurtanın mükemmellik derecesini belirleyen kalıtsal özelliklerin tümü olarak tanımlanabilir.
Kabuk oluşumunda yemdeki makro elementler kadar mikro elementler de kritik öneme sahiptir. VİTOMİN K optimum kabuk kalsikasyonu için gereksinim duyulan makro ve mikro elementleri içerir.Yapısında organik formda mangan, çinko, bakır ve demir içeren VİTOMİN K’ kabuk kalsifikasyonunda etkili enzimlerin aktivitelerini artırır, kabuk kalitesini iyileştirir
Tüm Kanatlı hayvanların mineral ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile ton yeme 1 – 2 kg katılarak kullanılır. TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ:25 kg kraft torbalarda satılır. BU BİR İLAÇ DEĞİL, YEM KATKISIDIR(PREMİKS) . TEDAVİ AMACIYLA KULLANILMAZ